Skip to Content

Stap voor stap inzicht krijgen in wat voor jou belangrijk is!

Bij mijn paardencoaching sessies probeer ik samen met jou uit te zoeken wat voor jou echt van belang is. Dat uitzoeken doe ik aan de hand van een aantal basisprincipes.

Het begint altijd met een gratis kennismakingsgesprek. Dit vindt online plaats. In dit gesprek hebben we het over de vragen waar jij mee zit en kunnen we elkaar alvast een beetje leren kennen voor we de eerste sessie in stappen.

Voor mij is het erg belangrijk dat het gevoel aan beide kanten goed zit en dat de verwachtingen kloppen. Dit bereiken we door een open kennismakingsgesprek. Als dit gesprek goed verloopt, gaan we een eerste sessie plannen. Tijdens deze eerste sessie zal er kort uitleg worden gegeven over paardencoaching en de afspraken met betrekking tot de omgang met het paard.

Je hoeft geen eerdere ervaring met paarden te hebben. Ik zal er door duidelijke instructie en handelen voor zorgen dat alles soepel verloopt. Het aller belangrijkste is dat er een sterke drang bij jou van binnenuit aanwezig is om in beweging te komen en buiten jouw comfortzone te stappen.

Zelfs als je nog nooit dichtbij een paard bent geweest is deze vorm van paardencoaching geschikt voor jou.

De paardencoaching vindt individueel plaats. Dat betekent dat je de volledige aandacht van het paard en de coach hebt. De coachingsessies zijn dus specifiek op jou gericht waardoor jouw onderwerp en inbreng wordt uitgewerkt.

Dit alles vindt plaats zonder oordeel en uiteraard in een volledig vertrouwelijke sfeer. Alles wat met mij (en de paarden) gedeeld wordt, blijft tussen ons en zal enkel worden gebruikt om jou verder te helpen in jouw ontwikkeling.

Bij mijn coaching wil ik jou bewust uit jouw vaste wereld halen en je in een nieuwe omgeving zetten. Deze omgeving kan bijvoorbeeld ergens op de hei zijn, maar ook in een bos of een andere locatie waar wij met de paarden naartoe kunnen.

Deze verandering van omgeving zorgt ervoor dat je het contact met jouw standaard patronen en de wereld daar omheen doorbreekt. Hierdoor wordt je terug gebracht naar je echte gevoel. En omdat je op jezelf terug wordt geworpen, dat levert nieuwe inzichten op.

Soms moet je buiten de gebaande paden treden om de goede weg te zien.

Daarna ga ik samen met jou kijken naar een aantal fundamentele punten die in je leven belangrijk zijn om tot verandering te komen. Zo kijken we onder andere naar:

  • Dingen waar je energie van krijgt.
  • Wie jij in de kern bent.
  • Wat jij nodig hebt om gelukkig te zijn.
  • Wat jouw levensdoel is.

Aan het begin van een wandeling zal ik een van de paarden met mij meenemen, maar tijdens de wandeling geef ik jou stap voor stap de leiding over het paard. Door dit te doen, ga je grenzen verleggen, angsten overwinnen, buiten jouw comfortzone stappen en door de ogen van een paard naar jezelf kijken. Ik begeleid jou daarin bij elke stap die er gezet wordt.

Het belangrijkste wat je gaat leren is: De ‘Ik kan het’ mentaliteit!

Na deze coachingsessie(s) zal je merken dat er meer helderheid komt in jouw leven en wat er voor jou echt toe doet. Vandaar uit ga je leiding nemen over jouw leven en kracht ervaren.

Als jij zelf verandert dan verandert de omgeving ook. Je ervaart dan energie, passie en aantrekkingskracht en zal groeien tot een nieuwe, sterkere versie van jezelf!

Website design door: The Imagineering Suite © 2020